Търсене

5 тенденции в интериора през 2019-та

Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та

5 тенденции в интериора през 2019-та

Тенденциите в интериорния дизайн, в модата и в лайфстайла са странно нещо – от една страна всеки се стреми към личен стил, който не се съобразява с тях. От друга – дизайнът не възниква във вакуум и това, което се случва в интериора, е отражение на света, в който живеем – така че не могат да бъдат избегнати. Тъй като твърдо вярваме в силата на средата да влияе върху това, което наричаме най-общо well-being –благополучие (физическо и духовно усещане за добър живот), мястото на дома като център, в който се възстановяваме и се чувстваме пълноценни и щастливи, става все по-значимо. И ако допреди няколко години много хора превръщаха интериора си в място за показ, сега той е много повече лично пространство – за размисъл, за почивка, за изразяване на това, което наистина сме. Затова и първата тенденция, която ще виждаме през 2019-та, е

1. Инстинкт за декорация

Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та
Фотьойл Flair, масичка Zatar, шкафSIX – всичко DUTCH BONE от ELEGANT LIVING
Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та

Като реакция на наложените отвън мнения – от социалните мрежи, тв-дизайн шоута, списания все повече се налага усещането за нарастваща увереност на хората, че могат да обзаведат и декорират интериора си сами. Повече индивидуалност, повече уют, повече персоналност – това ще виждаме през 2019-та в снимките, публикувани в Instagram и Pinterest.

2. Различен, забавен, оригинален

Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та
Banana Lamp by Seletti

Логично следва от казаното по-горе – бихме казали, че щастието е вечен тренд. Забавните, ексцентрични интериори са израз на дълбоко личен стил и поглед към света. Всеки път, когато избираме лампа, ваза или мебел с необичаен дизайн, който се свързва директно с усещането за щастие, инвестираме в повече радост и добри вибрации в средата, която ни заобикаля.

3. Тапети и цветни стени

Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та

Може да ги наречем акценти, текстурирани или цветни стени – дали са постигнати с тапети (които определено са тенденция в десетките си варианти дори за външни пространства) до бои, рисунки, артистични творби. Добър бюджетен вариант да се изрази персоналния стил на обитателите, различната стена създава контраст, настроение и често разказва история, превръщат се във фокус на интериора. Затова и много водещи брандове в интериорния дизайн започват от тази година своя отделна линия за тапети – като Moooi Wallpaper например.

4. Земни цветове

Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та
Фотьойл Flower – тапицерия от кадифе в теракотен нюанс. 

Когато става въпрос за цвят и тенденции през 2019, повечето хора веднага свързват темата с цвета на годината, определен от Pantone – Living Coral. Живият корал всъщност е повече философия, отколкото конкретна покана да си купим мебели или килими в този цвят (и това, разбира се, но не само). Идеята на този избор е да се акцентира върху необходимостта от жизнеутвърждаващ, спокоен цвят, който изразява и всеобщата загриженост за околната среда и живота в океаните. Що се отнася до интериора, определено земните, топли, естествени нюанси излизат на преден план.

5. Връщане към познатото

Какво друго е силното присъствие на материи като  кадифето, материали като дървото, приборите и сервизите, сякаш излезли от бюфетите на миналото? Всичко това говори за връщане към познатото, към миналото, където ни посреща уют и непринуден комфорт.

Elegant Living 5 тенденции в интериора през 2019-та
 Шкаф и аксесоари в духа на 50-те –  Zuiver от Elegant Living

Оставете коментар

X