Търсене

BACCARAT – кристалът на кралете

BACCARAT – кристалът на кралете

BACCARAT – кристалът на кралете

Тази есен блясъкът на разкошните кристални полилеи Baccarat, отразен в красивите колекции чаши, вази и декоративни предмети на френския бранд  превръща посещението в нашия шоурум в незабравимо преживяване – пътуване в историята и  настоящето на една легенда.

Elegant Living BACCARAT – кристалът на кралете

От 250 години насам Baccarat е символ на съвършенство и страст в обработката на кристала – от момента, когато  през 1823 г. френският крал Луи XVIII поръчва първите сервизи за кралската трапеза, до най-изисканите и прочути празненства в съвременната история.

Elegant Living BACCARAT – кристалът на кралете

Колекциите на Baccarat присъстват с неповторимия си блясък във всички моменти, в които празнуваме живота. Изработени с недостижимо майсторство от наследствени стъклари, чието обучение е минимум 15 години, изделията се превръщат в истински обект на желанието.

Освен великолепни кристални чаши за всяко питие и всеки повод, Baccarat предлага елегантни настолни лампи и полилеи, проектирани от звездни съвременни имена като Филип Старк, Марсел Вандерс, Хайме Хайон, а съвършените скулптури на животни и декоративните предмети са истински икони на лукса в интериора.

Elegant Living BACCARAT – кристалът на кралете

Защо кристалът на Baccarat е толкова ценен? Думата „кристал“ произлиза от гръцки и описва качеството на стъклото, което е прозрачно и съвършено чисто като леден къс. Всеки кристал е стъкло, но не всяко стъкло е кристал –  за да бъде такова, отразяващият му индекс трябва да е над 1.545 и съдържанието на миниум – 24%. Така наречените Metiers – майсторите на кристала, са обсебени от идеята за перфектност; не се допускат никакви компромиси в качеството на готовия продукт. Затова Baccarat се превръща в икона на art de vivre – изкуството на добрия живот.

Оставете коментар

X