Търсене

Чудният свят на Рори Добнер

Elegant Living Чудният свят на Рори Добнер

Чудният свят на Рори Добнер

Предметите, които излизат от неговото студио, не приличат на никои други – интригуващи рисунки с черен туш, очарователни, закачливи и фантастични. Котарак с монокъл ни гледа сериозно от чаши, чинии и подноси, пушеща риба изненадващо се появява върху белите порцеланови изделия, а буквата, с която започва името ви, сякаш оживява.  Въображението му няма граници и което е още по-любопитно, артистът наистина се забавлява да измисля нови и нови сюжети. И тъй като в Elegant Living харесваме екстравагантните, очарователни предмети, които внасят характер и персоналност  у дома, не устояхме на изкушението да му зададем няколко въпроса.

Rory Dobner е сравнително отскоро в България. Как бихте представили бранда си с няколко думи?

  • Ако трябва да кажа какво правим в едно изречение, ще кажа, че Rory Dobner изработва ексцентрични, забавни, ръчно рисувани с туш илюстрации. Мисията ни е проста – да внесем малка част от Англия и нейното изкуство в домовете и офисите по света, като добавим усещане за лукс във всяка стая.

Завършили сте Изящни изкуства в колежа Central Saint Martin, Лондон. Какво ви отведе там, беше ли изкуството важна част от порастването ви?

  • Баща ми обичаше да рисува, беше страстен почитател на изкуството. Спомням си го да рисува във всеки свободен момент, но за съжаление трябваше да стане бизнесмен, за да осигури финансово семейството. Но винаги ме е подкрепял и окуражавал да бъда колкото мога по-креативен. До такава степен, че дори във военния интернат, в който учех, ми осигуриха специално място, за да рисувам, докато другите учеха как се хвърлят гранати!
Elegant Living Чудният свят на Рори Добнер

Как бихте описал процеса на работа, как се стига до определена рисунка?

  • Всъщност не е точно „процес“, още повече че правя толкова много различни неща едновременно… Когато ми дойде някаква идея, веднага отивам в студиото или грабвам най-близкия лист хартия около мене и започвам да рисувам. Истината е, че когато рисувам, всичко, от което имам нужда, е пространство, празен лист и моето мастило. А, да, една бира също винаги е добре дошла!

Как стигнахте до идеята да декорирате предмети за дома с илюстрациите си?

  • Честно казано, мисля, че беше съвсем естествен процес. Години наред рисувах върху хартия и платно и много често хората, които получаваха моите принтове, питаха дали има аксесоари за дома, с които могат да ги съчетаят. Колкото повече чувах това, толкова повече се замислях, че можем да създадем нещо наистина вълнуващо като приложим илюстрациите към предмети за дома.
Elegant Living Чудният свят на Рори Добнер

А как избирате предметите за различните си илюстрации? Защо порцелан?

  • Белият порцелан е перфектната основа за моите рисунки с черен туш. Винаги съм казвал, че бялата рамка, независимо дали на принт или аксесоар, позволява на изкуството да бъде оценено по-добре. Винаги съм следвал този принцип и това е причината да не тръгна по пътя на цветната керамика.
Elegant Living Чудният свят на Рори Добнер

Може ли да  кажем, че стилът на Рори Добнер е English Еccentric?

  • Мисля, че е доста точно определение! Много от моето вдъхновение идва от Лондон и дома ми в Хампстед. Тук има толкова много история, която искам да нарисувам! И да, определено съм ексцентричен. Обичам да внасям закачлив, пакостлив и забавен нюанс във всеки от моите характери – и често това ги превръща в очарователно необичайни!
Elegant Living Чудният свят на Рори Добнер

Cat Monocle ли е героят, който най-добре изразява характера на Рори Добнер?

  • Той е един от първите ми герои. Бях болен за известно време и трябваше да лежа няколко седмици, затова гледах много филми с Джеймс Бонд. Докато гледах лошия бял котарак в „От Русия с любов“ си помислих: „Колко ли ще е забавно да представя историята на филма от негова  гледна точка?“. Той е симпатично нахален, високомерен и иска да знае всичко – надявам се това да не съм аз! Но ми е много близък на сърцето, защото ме вдъхнови за целия процес.
Elegant Living Чудният свят на Рори Добнер

Предметите с подписа на Rory Dobner са част от селекцията на шоурум ELEGANT LIVING.

Оставете коментар

X