Търсене

DEDAR – вечната елегантност на текстила

Elegant Living DEDAR – вечната елегантност на текстила

DEDAR – вечната елегантност на текстила

Човек и добре да живее, идва моментът, в който трябва да избере завеси за новия си дом, или да смени старите, или да претапицира любимия диван. Ако някой ви каже, че е лесна задача, не му вярвайте – тази ужким „малка промяна“ преобразява целия интериор, така че трябва да време за разглеждане, информиране, консултиране…

Откъде да започнем с избора?

Обикновено вече знаем цвета на стените и на основните мебели. Имайки предвид, че „обличането“ на прозорците заема голяма част от площта на стаята по вертикала, завесите могат да се окажат решаващ фактор за цялата атмосфера в интериора. Въпросите са много – прозрачни или плътни ( или и двете?), геометричен, абстрактен или флорален принт (а може би едноцветни?), акцентни или сливащи се със стената, дълги до пода или феерично набрани в основата… Да не говорим за начините на окачване и корнизите. Но това е друга тема.

В морето от фабрики, предлагащи текстил за дома, най-сигурният начин да не сбъркаме с качеството и дизайна е да се обърнем към утвърдените брандове.

Elegant Living DEDAR – вечната елегантност на текстила
И тук нишките категорично ни водят към италианския бранд DEDAR.

Фамилната фирма, чието име е съкращение от Design d’ Arredamento, е основана в района на Комо, Италия. Мястото е известно с традициите си в производството на коприна, а основателите – семейство Фабрицио, са страстни почитатели на дизайна и тапицериите. Заедно с децата си – Катерина и Рафаел, те извеждат изкуството на текстила до непознати дори за Италия вселена – там, където познаването на традиционните занаяти се свързва с визията за бъдещето, а модерните технологии се използват по необичаен начин за получаване на нови материи .

Днес в колекцията на Dedar има повече от 500 модела с около 3600 цвята. Коприна, кадифе, лен, устойчиви на атмосферни влияния тъкани, незапалими иновативни текстили – всички предназначени за домове, хотели, яхти.

Дизайнът на колекциите Dedar е истински дъжд от вдъхновения, цветове, съвременни интерпретации на миналото, теми и сюжети.

Всички обичат DEDAR

Особено киното и изкуството! Италианският режисьор Лука Гуаданино избира завеси и тапицерии на Dedar сценографията на филма „Аз съм любовта“, заснет в Милано; английският дизайнер Лий Брум залага на бранда за интериора на великолепния си дом в Ню Йорк; френският декоратор Жак Гарсия реновира спалнята на крал Франсоа Първи в двореца Шамбор във Франция.

Всичко това превръща избора на завеси и платове за мебели в красиво пътуване. Колекциите на бранда се обновяват всяка година с нови цветове и материи – изкушаващи цветове, изненадващи мотиви, комбинации от скъпоценни нишки, които предлагат усещане за елегантност извън времето.

За повече информация и лична среща с бестселърите и най-новото от света на Dedar заповядайте в шоурум Elegant Living.

Оставете коментар

X