Търсене

Градина за душата

блог градина за душата

Градина за душата

Тук няма да разказваме за изкуството на градината, а за изкуството в градината. Разбира се, двете теми са неразделно свързани – оформянето и поддържането на външното пространство е изкуство от дълбока древност, а статуите, беседките, фонтаните и пейките превръщат външното пространство в място за духовно преживяване.

У дома, навън

блог градина за душата Да започнем с това, че градината – и изобщо външното пространство около дома, е безспорен лукс, особено в контекста на последните години на социална изолация. „Навън“ вече не са парковете, улиците, градът, плажовете и поляните. Необходимостта да прекарваме все повече време у дома – в къщите и апартаментите си, превърна естествения човешки порив за близост до природата в ясно изразена тенденция – както в интериорите, така и във външните пространства, с които разполагаме. Балконът, терасата, дворът се превърнаха в основна сцена на живота. И ако нещо остана непроменено в преобърнатите ценности на времето, в което живеем, това е стремежът към комфорт, към среда, която ни дава усещане за луксозен релакс и възможност да продължим живота си заедно със семейството и приятелите. Тенденцията към пространствено и естетическо обединяване на интериора и външните зони не е от вчера. През последното десетилетие мебелите за екстериор все повече се доближават като дизайн и функция до вътрешното обзавеждане. В наши дни като че ли достигнахме кулминацията на тренда – навън имаме дневна, кухня, душове, басейн, лежанки, беседки, чадъри – всичко, което осигурява пълноценен и красив живот на открито.

 

Създадени един за друг

 

блог градина за душата Съвсем естествено е в тази тенденция да се включат и арт предметите, които обикновено са финалният щрих на интериора. Никой не може да отрече визуалния интерес, който една съвременна скулптура внася в откритите зони на дома, нито естетическия ефект, който създава в комбинация с останалите материали – зеленина, камък, вода.

Живите растения и скулптурните фигури сякаш са създадени едни за други. Зеленината подчертава хармонията на линиите и пластичността на силуетите, а скулптурите, разпръснати сред градината, я превръщат в произведение на изкуството, внасят частица поезия и настроение. При избора и разполагането на изкуството в градината има правила, които трябва да се спазват, за да не се загуби очарованието й. И тук властват законите на хармонията и стила, които важат при всяка декорация. Вашият архитект или дизайнерът на пространството най-добре ще аранжира избраното изкуство; но що се отнася до самия избор, най-важното е да бъде персонален. Може да харесате авторско произведение на изкуството, което само по себе си представлява ценност – тогава то добавя стойност към целия имот и е разумна инвестиция.

 

Обект на желанието

 

блог градина за душата Съвременните автори предлагат изключително разнообразие от материали, форми, теми в изкуството за откритите пространства. Формите могат да са реалистични или абстрактни, материалите – камък, стомана, бронз, керамика,, дърво…
Един от любимите ни брандове – GARDECO, предлага авторски аксесоари за декорация и скулптури от бронз, дърво, керамика в различни размери и обеми. Всеки предмет от колекцията разказва различна история и внася в обзавеждането на дома и откритите зони персоналност и интрига, превръщайки се в повод за разговор.
Ръчната изработка в лимитирани издания, майсторското владеене на материалите и интригуващите теми на скулптурите, подходящи за тераси и градини, превръщат GARDECO в източник на вдъхновение за дизайнери, архитекти и ценители на съвременното изкуство.
Излетите от бронз скулптури са устойчиви на климатичните промени, така че собствениците им могат да се насладят на взаимодействието между изкуство, архитектура и природа през всички сезони.

блог градина за душата Скулптури като The Visitor, Into Freedom, Love Birds, Let me Think притежават удивителната способност да предизвикват асоциации и размисъл, да създават настроение и най-вече – да разказват за индивидуалността на собствениците.

Точно тази особеност на артистичните творби е водеща за нас в Elegant Living showroom – избираме и представяме въздействащи предмети, които по неповторим начин добавят стойност не само към интериора, но и към цялата концепция за дома. И никога не забравяме, че за да доставя истинско удоволствие на собствениците и техните гости, външното пространство трябва да бъде създадено като перфектно взаимодействие между природа, архитектура и изкуство.

Заповядайте да разгледате нашите предложения на www.elegantliving.bg или отблизо – в шоурума!

X