Търсене

Как да изберете качествен порцелан за себе си или за подарък?

Порцеланови чаши 1 - корица

Как да изберете качествен порцелан за себе си или за подарък?

Порцеланът е изключително добре познат материал от стотици години. Използван още през 1600 година преди Христа в Китай, китайският порцелан добива популярност в Европа едва в началото на 18-ти век, но бързо се превръща в любима придобивка на богатите владетели. Днес, използването на порцеланови чаши и съдове за хранене далеч не е привилегия само за богатите. Но изборът на качествен порцелан отново изисква познания и внимателно проучване, за да направите наистина добра инвестиция. Как да изберете най-качествените порцеланови чаши и съдове за хранене? Сега ще ви разкажем!

Определете за какво ви трябва

За да можете да си купите най-подходящите порцеланови чаши или изобщо съдове за хранене е важно да знаете колко често искате да ги използвате. Дали ви трябват за ежедневна употреба, за специални гости в по-формална обстановка или искате красив сервиз от порцеланови чаши, който да разположите във витрината в дневната? Отговорът на този въпрос може да ви насочи и към стила порцеланови чаши и съдове за хранене, които да подхождат на вас. Елегантните и изчистени порцеланови чаши с фини декорации са по-подходящи за по-формални и официални събития и вечери, докато ежедневните порцеланови чаши може да са украсени с красиви флорални мотиви или традиционни китайски шарки.

Elegant Living Как да изберете качествен порцелан за себе си или за подарък?
Порцеланови чаши – Michael Aram black orchid coffee pot deimtasse set

Колко части са ви нужни?

В повечето случаи порцелановите чаши или съдове за хранене се предлагат в комплект за няколко души, но често можете да намерите и много красиви, индивидуални предложения. Броят на частите на вашия комплект зависи отново от предназначението, за което ще използвате порцелановите съдове. За ежедневна употреба можете да имате по-малък комплект порцеланови чаши, които да използвате за вас и вашето семейство, заедно с няколко допълнителни, ако имате гости. Формалните комплекти трябва да са по-големи като брой части, за да можете да сте подготвени, независимо от броя на гостите. Разбира се, отново е добре да прецените средно колко души посрещате в дома си и да направите избора си на база това число.

Как да различите качествения порцелан?

Порцелановите чаши и съдове за хранене, изработени от наистина качествен материал, са здрави, твърди, издържат на различни видове стрес и напрежение (като рязко повишаване или снижаване на температурата) и са изключително бели. Последният критерий ви помага визуално да разпознаете истинския порцелан от по-нискокачествените керамични предложения на пазара. При избора на порцеланови чаши е добре да обърнете внимание и на запечатването на шарката. Ако избраният модел порцеланови съдове е наистина добре направен, шарката трябва да е запечатана и изпечена заедно със съдовете. Само по този начин можете да сте сигурни, че вашите порцеланови чаши и съдове ще запазят красотата си, независимо колко често ги миете на ръка или в миялна машина. 

Разгледайте предложенията ни за луксозни сервизи за хранене!

Определете за какво ви трябва

Колко части са ви нужни?

Как да различите качествения порцелан?

Оставете коментар

X