Търсене

Как да изберете най-добрите столове за трапезария?

Тапицирани трапезни столове 2 - корица

Как да изберете най-добрите столове за трапезария?

Трапезарията определено не е просто помещението, където се храним, но е мястото, където споделяме ценни мигове с нашето семейство, близки и приятели. Много хора определят трапезарията като сърцето на дома – мястото, където да нахраним тялото си, да споделим времето си в приятна компания, да се насладим на хубава храна и да се порадваме на приятни моменти. Ето защо избирането на перфектните тапицирани трапезни столове е толкова важна част от обзавеждането на това помещение. За да изберете най-подходящите тапицирани трапезни столове и за Вашия интериор, ето няколко важни съвета!

Elegant Living Как да изберете най-добрите столове за трапезария?
Тапицирани трапезни столове – съобразете се с пространството!

Хванете рулетката и започнете да мерите

Преди да започнете да разглеждате различните модели и размери тапицирани трапезни столове е важно да знаете с какво място разполагате. Тук от значение са пропорциите на помещението, големината на избраната маса, както и нейният размер. Изборът на тапицирани трапезни столове може да се повлияе значително при овална, правоъгълна, кръгла или маса с нестандартна форма. Основните параметри на масата, които ви интересуват, са дължина, ширина и възможност за поставяне на тапицирани трапезни столове, така че човек да се настани удобно и да има пространство около себе си.

Разстоянието между тапицираните трапезни столове и масата е от особено значение

Може би не знаете, но разстоянието между седалката на Вашите тапицирани трапезни столове и таблата на масата има определени пропорции, които не трябва да се пропускат. Оптималното разстояние между тези две повърхности е около 30 см, за комфортно използване на тапицираните трапезни столове. Не забравяйте да оставите поне 15 см разстояние между тапицираните трапезни столове, за да може всеки човек да има достатъчно място за поставяне на ръцете си. А ако разполагате трапезната маса близо до стена, то е добре да оставите разстояние от поне 1 метър между Вашите тапицирани трапезни столове и стената за оптимален комфорт.

Elegant Living Как да изберете най-добрите столове за трапезария?
Тапицирани трапезни столове – внесете разнообразие!

Защо да не заложите на разнообразни тапицирани трапезни столове?

Когато става въпрос за избор на конкретен дизайн или цвят за Вашите нови тапицирани трапезни столове защо да не внесете малко разнообразие и да не заложите на еднотипен дизайн с различни цветове или обратното? Комбинацията от различни модели тапицирани трапезни столове често придава на интериорния дизайн по домашно и уютно усещане. Ключът към това да не стане грозно и разноцветно е да изберете тема – независимо дали това ще е размерът на тапицираните трапезни столове, дизайнът, цветът или шарката.

Не пропускайте да разгледате нашата селекция от трапезни столове и да изберете Вашия нов дизайн още днес!

Разгледайте още предложения за дизайнерски мебели!

Хванете рулетката и започнете да мерите

Разстоянието между тапицираните трапезни столове и масата е от особено значение

Защо да не заложите на разнообразни тапицирани трапезни столове?

Оставете коментар

X