Търсене

Как да сервираме хайвер

Как да сервираме хайвер 4

Как да сервираме хайвер

Хайверът е един от най-известните деликатеси. Разпространен по целия свят, той се сервира на официални и празнични събития като част от гурме кухнята, специално подготвен за изисканите гости. Въпреки че е световно признат, малко хора знаят за съществуването на етикет за поднасянето на хайвер. Ние от Elegant Living ще открехнем завесата и ще разкажем за принципите и правилата при сервирането на “кралицата на масата”. Впечатлете гостите си и демонстрирайте познания за тънкостите на изкуството “елегантно сервиране на хайвер“.

Официално, съществуват два начина за поднасяне на хайвер руски и европейски. Може би сте изненадани, че географското разположение влияе на начина, по който се поднася този деликатес, но то има своето логично обяснение. Не, националната кухня и вкусовите предпочитания на населението нямат отношение.

Имайки предвид хладния климат и ниските температури в Русия, хайверът винаги е в идеална за консумация температура. Гастрономическите му качества и интензитета на вкуса се усещат най-добре, когато деликатесът е в границите от -2 до -6 градуса. За северната страна поддържането на такива температури е географски обусловено. Ето защо, при руския начин за сервиране на хайвер не се нуждаете от съд за лед. Изберете красива купа и подходяща лъжица, поставете хайвера на масата и поканете гостите ви да му се насладят. За съжаление на кулинарните фенове в тези редове няма да обсъждаме тарталети, хляб, хапки, пъдпъдъчи яйца и всякакви други варианти за допълване на вкуса му.

Европейският начин за сервиране на хайвер се отличава с наличието на лед. Топлият климат изисква допълнително охлаждане, за да се насладите изцяло на деликатния вкус. Споменахме вече, подходяща лъжица. Когато говорим за фина и изискана храна, лъжицата, с която се сервира определено има значение. Когато говорим за хайвер – лъжицата е от основно значение. Специфичните характеристики вкусови характеристики се повлияват не само от температурата, но и от съда, в който се поднася. Лъжиците и съдовете за хайвер могат да бъдат от стъкло, рог, седеф или злато. Колкото и привлекателно да изглежда среброто, в комбинация с мъничките черни перли на хайвера не правете тази грешка. Освен, ако не искате да постигнете ефект на окисляване и металически вкус на деликатеса.

Подготвили сме предложения, които ще ви помогнат да впечатлите гостите си, спазвайки всички норми от етикета.

Купа за хайвер Malossol от ARCAHORN

Как да сервираме хайвер 1

Купа за хайвер Malossol от ARCAHORN

Едновременно семпла и впечатляваща, тази купа ще позволи на хайвера да се представи по най-добрия начин пред вашите гости. Изработена от фино стъкло и инкрустирана с рог в цвят слонова кост, купата разполага с допълнително място за лед. Запазвайки, вкусовите и визуални качества на деликатеса, Malossol от ARCAHORN ще ви позволи да поднесете черния хайвер със стил и елегантност.

 

Съд и лъжица за хайвер Black Orchid от MICHAEL ARAM

Как да сервираме хайвер 2

Съд и лъжица за хайвер Black Orchid от MICHAEL ARAM

Дори без хайвер този съд си заслужава да бъде поставен на масата. Нежните и детайлни орхидеи задържат погледа и сякаш ви пренасят в друг свят. Седефената лъжичка е деликатно съобразена с тънкостите при сервирането на деликатеса, допълвайки естествената природа на основните акценти. Отделението за лед също е в синхрон с нормите за сервиране, а прецизно подредените цветове от орхидеи по повърхността му, са поразителни.

 

 

Чаши за шампанско Harcourt Eve Flute Blue от BACCARAT

Как да сервираме хайвер 3

Чаши за шампанско Harcourt Eve Flute Blue от BACCARAT

 

Хайвер и шампанско! Класическа европейска комбинация за луксозна вечер. Подарете си неповторими моменти, избирайки най-доброто от най-доброто. Произведението от кристал на BACCARAT допълва съвършено изтънчеността на хайвера. Синият акцент в основата на чашите за шампанско напомня за цвета на кралете. Перфектен избор към един кралски деликатес.

 

Възползвайте се от нашите предложения, които ще откриете на Elegant Living, и се насладете на изкуството “елегантно поднасяне на хайвер”.

 

Вижте нашата богата селекция луксозни сервизи за хранене.

 

Купа за хайвер Malossol от ARCAHORN

Съд и лъжица за хайвер Black Orchid от MICHAEL ARAM

Чаши за шампанско Harcourt Eve Flute Blue от BACCARAT

X