Търсене

Какво да изберете – синтетични или естествени килими?

Килими 2 - шарен

Какво да изберете – синтетични или естествени килими?

За лятото или зимата, навън или вкъщи. В хола, във банята или спалнята. Определено килимите си прокрадват път в интериорния дизайн и няма причина да го крием това. От това да създадат уютна атмосфера само за миг до това да усещаме топлина и мекота под краката си, килимите печелят любовта ни всеки път. Но избирането на подходящите материали за вашите килими може да бъде нелека задача. Ако сте изправени пред този избор и имате нужда от помощ, ние сме насреща!

Elegant Living Какво да изберете – синтетични или естествени килими?
Килими – внесете уют във вашия дом

Предимства и недостатъци на естествените килими

Както и предполага името им, естествените килими са изработени от всякакви естествени материали, като вълна, памук, юта, кожа, лен, коприна и други. Интересен факт, който може би не сте знаели за този вид естествени килими е това, че те имат свойствата да поемат излишната влага от въздуха и да освобождават влага, когато въздухът в помещението е прекалено сух? Това е и основната причина много хора да избират именно естествените килими. Но не само това, те са и отличен изолатор на топлината и винаги ще се чувствате комфортно вкъщи, независимо колко е студено навън. Като минус може да се отбележи по-класическия дизайн на естествените килими, но това не винаги е приложим недостатък, тъй като все повече дизайнери залагат на естествените материали и преоткриват начините, по които гледаме на килимите, изработени от тях. Естествените килими се използват най-често в интериора, тъй като външните атмосферни условия може да имат сериозно влияние върху издръжливостта и живота им.

Elegant Living Какво да изберете – синтетични или естествени килими?
Килими – направете информиран избор!

Предимства и недостатъци на синтетичните килими

Синтетичните модели са изработени от изкуствени материали, като полиестер или акрил. В повечето случаи синтетичните килими се предлагат в много по-ярки и контрастиращи цветове и дизайни, тъй като материалите позволяват по-агресивно багрене без нарушаване на структурата им. Като плюс на синтетичните килими може да се отбележи високата им издръжливост, както и лесното почистване и поддръжка. Също както килимите от естествени материали, синтетичните предложения могат да бъдат намерени в най-различни размери и форми – кръгли, овални, правоъгълни и квадратни, големи малки, с геометрични или естествени шарки. Тези дизайни килими са особено издръжливи, защото са изработени от пластмаса и са подходящи за интериора и екстериора. Независимо дали ще изберете естествени или изкуствени килими, важно е да заложите на цветове и дизайни, които да подхождат на интериора на стаята, както и размери

Разгледайте и нашите предложения за висок клас мебели, които да подхождат на вашия килим!

Предимства и недостатъци на естествените килими

Предимства и недостатъци на синтетичните килими

Оставете коментар

X