Търсене

Купички за ядки – впечатляващо допълнение към аперитива

Луксозни сервизи за хранене

Купички за ядки – впечатляващо допълнение към аперитива

Ядките често остават пренебрегнати, когато съставяме менюто за гостите. Подгответе се предварително и организирайте всичко до последния детайл.

Въпреки че изглежда лесна задача, сервирането на ядки и поднасянето им в правилния момент има своите правила. Малко хора знаят за “Nuts Etiquette”, а още по-малко го прилагат. Ние от Elegant Living решихме да обърнем внимание на основните точки в него, за да бъде всяка ваша трапеза на ниво.

 

  1. Ядките се консумират с ръце. Освен, че ще ви бъде трудно да ги набодете с вилица, има опасност да “изхвърчат” от чинията.
  2. Ядките винаги се ядат една по една. Колкото и вкусни да са бадемите на масата, не слагайте повече от един в устата си. От една страна ще изглеждате смешно, а от друга може да се задавите.
  3. Никога не вземайте ядки с ръка от общата купа. Винаги използвайте приборите на масата.
  4. Когато сервирате ядки, осигурете самостоятелност за всички гости. Използвайте малки купички, които да поставите пред всеки. Друг вариант е да поставите ядките на няколко места на масата, а пред всеки гост малка подложна чинийка.
  5. Не смесвайте различни ядки в обща купа. Тези, които имат нужда от обелване, поставете в отделен съд.
  6. Поднасяйте ядките поне час преди основното хранене, заедно с питиетата. Подходящи са и за After eat напитките, но никога след късна вечеря.
    Луксозни сервизи за хранене 1

    Съд за ядки Palm от MICHAEL ARAM

 

Подбрали сме няколко предложения от MICHAEL ARAM, с които сервирането на ядки ще бъде истинско удоволствие. Освен, че са изключително полезни, ядките могат да бъдат наистина впечатляващо допълнение към аперитива.

 

Съд за ядки Palm от MICHAEL ARAM

Освен в отделни купички, ядките можете да поставите и в съд с разделения за целта, така нареченият Seder Plate. Колекцията Palm включва изящен съд за ядки, вдъхновен от палмовите листа. Златистото палмово листо, нежно преплетено с купичките, придава елегантност и стил на цялата конфигурация. Освен това, точно този мотив е изключително подходящ за летния сезон.

 

Купи с лъжици Pomegranate Triple от MICHAEL ARAM

Луксозни сервизи за хранене 2

Купи с лъжици Pomegranate Triple от MICHAEL ARAM

Ако искате да придадете височина на масата, купите от колекцията Pomegranate са идеалният избор. Свободно стоящи са, така че вашите гости няма да изпитват затруднения при сервирането в собствената си чиния. Невероятните лъжици допълват този сет перфектно, създавайки абсолютна хармония между всички части.

 

Купа за ядки Ocean Reef Oyster Jewel от MICHAEL ARAM

И тъй като все пак сме в сезона на морето, не можем да пропуснем тази невероятна купа за ядки. Вдъхновена от красотата на морското дъно, тя ще ви пренесе на морския бряг. Формата и цветовете, които MICHAEL ARAM е успял да постигне са наистина зашеметяващи.

 

 

Заповядайте в шоурума ни или разгледайте предложенията в сайта еlegantliving.bg и поднесете следващите ядки със стил и елегантност.

Разгледайте и категорията ни луксозни сервизи за хранене.

Съд за ядки Palm от MICHAEL ARAM

Купи с лъжици Pomegranate Triple от MICHAEL ARAM

Купа за ядки Ocean Reef Oyster Jewel от MICHAEL ARAM

X