Търсене

Луксозни осветителни тела

Вижте нашата селекция!

Да използвате луксозни осветителни тела означава без усилия да добавите в стаята си забележителна доза елегантност. Факт е, че местоположението на осветителното тяло и начинът, по който осветява пространството, могат да променят изцяло атмосферата, но самата им визия е също толкова важна, тъй като тя се превръща в част от цялостния дизайн на стаята. Ето защо използването на луксозни осветителни тела е нещо повече от осветление; то е декорация и подобрена естетика.

Вижте повече:
Луксозни осветителни тела 1 - осветява добре

Луксозни осветителни тела – висяща лампа

Дизайнерите знаят, че наличието на луксозни осветителни тела е основен инструмент в постигането на изтънчена визия в стилните помещения. Една от големите им тайни е, че дори при ограничен бюджет, влагането на средства в луксозни осветителни тела прави цялата визия на помещението много по-аристократична и впечатляваща.

Да създадете подходящ ефект обаче е възможно, само ако изберете най-доброто място и най-подходящите за стила на помещението луксозни осветителни тела. Умелият подбор е от решаващо значение, когато искате да създадете поразяващ ефект. Ето няколко важни принципа, които можете да следвате, за да направите възможно най-добрия избор.

Луксозни осветителни тела – как да ги познаете

Какво прави едно осветление луксозно и каква е разликата му с останалите лампи и тела, които се предлагат на пазара? Вероятно ще ги различите от пръв поглед. Моделите луксозни осветителни тела са добре балансирани и имат внимателно обмислен, елегантен и изпипан дизайн. Те са изработени от качествени материали, имат луксозни детайли, а и самата изработка е изключително прецизна. Така осветителните тела не само изглеждат добре, те осветяват добре и често имат допълнителни екстри, на които можете да се насладите.

Луксозни осветителни тела от различни материали

При изработката на луксозни осветителни тела се използват подбрани материали с високо качество. Най-често ще видите луксозни осветителни тела от ценни метали, с безупречно покритие и съвършено полиране.

Моделите луксозни осветителни тела с метални покрития с цвят на злато, месинг, хром, сребро или мед добавят леко футуристичен вид на стаята. Металните осветителни тела могат да бъдат изключително фини, тъй като материалът позволява създаването на тънки детайли.

Луксозни осветителни тела 2 - най-иновативни

Луксозни осветителни тела – настолна лампа

По различните луксозни осветителни тела може също така да има кристали и детайли от стъкло или полускъпоценни камъни. Всички те са обработени с истинско майсторство и са поставени на точните места. Моделите луксозни осветителни тела използват прозрачните елементи не само за пищна украса, но и за разпръскване на светлината или за нюансиране на отблясъците и сенките.

Луксозни осветителни тела с уникален дизайн

Моделите луксозни осветителни тела имат уникален дизайн, създаден по оригинален проект. В структурата им може да се включват ръчно изработени или артистични детайли, персонализирани елементи, каквито е невъзможно да видите другаде. Това прави помещенията, осветени с луксозни осветителни тела, още по-впечатляващи и оригинални.

Луксозни осветителни тела с различен стил

При проектирането на интериорното осветление от голямо значение е наслояването на различен тип светлина, която да изпълнява различни функции. Но когато добавяте в помещението луксозни осветителни тела, начинът, по който те се вписват в декора, също е особено важен. От тази гледна точка е добре да съобразите стила на вашите луксозни осветителни тела със стила и цветовата гама в помещението.

Избраните луксозни осветителни тела трябва да допълват перфектно дизайна, без значение дали е модерен, класически, минималистичен, етно или какъвто и да е друг. Това е единственият начин да превърнете вашите луксозни осветителни тела не само в източници на светлина, но и в част от цялостната хармония и излъчване на стаята, без да се натрапват излишно.

Луксозни осветителни тела 3 - иновативен дизайн

Луксозни осветителни тела – природата среща технологиите

В пищните интериори можете да изберете луксозни осветителни тела с по-големи размери, със сложен дизайн и богата украса. С класическите луксозни осветителни тела никога не можете да сгрешите. Макар че семплият им, минималистичен дизайн няма да добави усещане за изобилие, той определено ще създаде усещане за модерна елегантност и ще пасне добре на почти всеки стил.

Луксозни осветителни тела в различни цветове

Най-общото правило при създаването на луксозни осветителни тела е те да имат неутрални цветове. Най-често ще срещнете бели, сиви или черни луксозни осветителни тела, а по тях могат да са добавени прозрачни, сребристи или златисти детайли. Причината е проста: това придава на телата нужната ефирност и ги кара да допълват изискано интериорния дизайн, без да се натрапват излишно.

Цветовата температура на лампите също е важна част от цялостната визия на всички луксозни осветителни тела. Да можете да променяте интензивността на светлината създава повече уют в сравнение със силно контрастиращите светлини, които уморяват очите. По-топлите цветове на светлината на различните луксозни осветителни тела създават спокойна и интимна обстановка, докато белите и студени тонове са по-ободряващи и стимулиращи.

Видове луксозни осветителни тела

Днес на пазара можете да намерите истинско многообразие от луксозни осветителни тела. Можете да създадете впечатляващ дизайн с луксозни осветителни тела, които се монтират на тавана по елегантен начин или висят от него като произведения на изкуството. Във видовете луксозни осветителни тела влизат и изящни аплици, лампи за вграждане, прожектори, подови или настолни лампи.

Полилеите са сред основните луксозни осветителни тела, особено когато трябва да осветите големи пространства. С тях можете да създадете впечатляващ, но и фееричен акцент и да добавите в помещението още по-осезаемо усещане за лукс и пищност. Ако обаче обзавеждате по-модерни пространства или по-малки стаи, за предпочитане е да изберете висящи луксозни осветителни тела с по-малък обем, които ще внесат нужната елегантност, без да са в дисонанс с пропорциите на останалите елементи в дизайна.

Луксозният интериор често включва вградено осветление в окачените тавани или LED ленти, които да осигурят нужното дискретно, но равномерно осветяване.

Неизменна част от колекцията луксозни осветителни тела е и осветлението на места на иначе пренебрегвани зони като стълбища, кухненски шкафове, рафтове. Перфектното акцентиращо осветление е важно в аристократичния интериор, така че добавете луксозни осветителни тела като стенни аплици, с които да подчертаете някои от кътчетата или детайлите в стаята. В аристократичните помещения често се използват и настолни или подови луксозни осветителни тела, които добавят по-интимен слой светлина и създават усещане за богатство в интериора.

Луксозни осветителни тела 4 - най-нов дизайн

Стъклен аплик – впечатляващ елемент

Ако разполагате с красиви произведения на изкуството по стените си, непременно използвайте специални луксозни осветителни тела под формата на прожектори, с които да ги подчертаете.

В големите помещения можете спокойно да комбинирате почти всички видове луксозни осветителни тела. Важното е да ги съчетаете правилно и да изберете подходящо място за всяко едно от тях.

Луксозни осветителни тела – как да ги познаете

Луксозни осветителни тела от различни материали

Луксозни осветителни тела с уникален дизайн

Луксозни осветителни тела с различен стил

Луксозни осветителни тела в различни цветове

Видове луксозни осветителни тела

X