Търсене

Maison &Objet в Париж: Любимите тенденции на Гери Малкоданска

Maison &Objet в Париж: Любимите тенденции на Гери Малкоданска

Париж сияе по всяко време на годината, но през септември към обичайния си моден блясък градът прибавя неустоимата красота на интериорния дизайн и декорацията за дома. Изложението Maison &Objet e е едно от най-важните дизайнерски събития в света и събира хиляди професионалисти и ценители в търсене на най-новото, най- вълнуващото в обзавеждането и декорацията. Гери Малкоданска замени за няколко дена светлините на Elegant Living и на тв студиото с разходка сред щандовете на изложението, за да ни разкаже какво е добре да имаме в дома си през следващия сезон, за да живеем елегантно и комфортно.

 

Арт предмети

Ексклузивните, ръчно изработени скулптурни фигури и форми, създадени от артисти и занятчии от цял свят, впечатляват с галерийната си стойност и ефекта, който внасят в съвременния интериор. Изкуството среща декорацията и създава усещане за неповторима атмосфера в дома – една тенденция, която усещахме отдавна в Elegant Living!

 

 

Китайски порцелан

Елегантните форми на бурканите, вазите и съдовете от китайски порцелан, са истинско вдъхновение за рисувани сюжети. От модерна графичност до традиционни източни мотиви – няма граници за въображението, темите и цветовете на декоративните предмети, носещи азиатското светоусещане. Тяхната популярност не дори не е тенденция – просто доказателство, че те винаги ще имат ценители и достойно място в съвременния дом.

 

 

Глазура, злато, блясък!

В Elegant Living винаги сме харесвали аксесоарите, които носят усещане за сладък лукс и разкош. Дори и да са леко ретро – като сервизите Grandma и Grandpa на Pols Potten с разноцветни глазирани повърхности. А сега – и в златно, с разноцветни глазирани повърхности! А чайникът е истинско бижу 🙂 Друг бестселър – вазата Heart in Bloom на Seletti, също вече е и в златен вариант. „Златно сърце“ – кой не би го искал?

 

 

Книгите

Въпреки че не са декорация, а удоволствие за духа, красивите книги и албуми безусловно създават атмосферата в един интериор. Assouline е издателство, което съчетава любопитно и богато съдържание с естестично и луксозно оформление. Книги за подарък, за свободното време, за вдъхновение. Цяла вселена от теми – пътуване, мода, икони на дизайна, интериори, храна, вино, филми… И ние в шоурума ги разгръщаме често. За къде сме без тях?

 

 

Заповядайте на масата!

Красиво подредената маса за хранене винаги е била в центъра на вниманието на брандовете за аксесоари. Любимият ни дизайнер Michael Aram лично ни показа новите си фантазии, отново вдъхновени от света на цветята и растенията. Скоро ще ги имаме в шоурума! А приборите на Cutipol от различните им колекции продължават да бъдат един от уау – ефектите, които ги превръщат в бестселър – за подарък, за нов дом, за празник.

 

 

Не пропускайте да разгледате и нашата селекция от декорации за дома

X