Търсене

Музейното изкуство в интериора на дома

Декорации за дома 5

Музейното изкуство в интериора на дома

Много често пътищата на интериорния дизайн и произведенията на изкуството се пресичат. На пръв поглед различни, те всъщност доста си приличат. За да се превърне цялостният интериор на помещението в произведение на изкуството, е нужно да  разбираш и от двете. Ние от Elegant Living не претендираме, че сме експерти в сферата на изкуството, но брандовете, с които работим – определено са. На 18-ти Май се чества “Международния ден на музеите” по тази причина подбрахме аксесоари и декорации за дома, намиращи се на тънката граница между великолепен шедьовър и интересен дизайн. Към която и област да ги причислите, ще бъдете прави.

Думата музей произлиза от особен тип храмове в Древна Елада, наричани Museion. Те били посветени на Музите – покровителките на всички изкуства. Древните гърци вярвали, че колкото по-богато и пищно е украсен Museion (казахме ви, че има общо с интериорния дизайн), толкова по-вдъхновени, ще бъдат хората на изкуството в съответното селище.

Вдъхновете се и вие, като заложите на дизайни и аксесоари, от така нареченото музейно изкуство.

Комплект купи Ming Muse от IBRIDE

Декорации за дома 1

Комплект купи Ming Muse от IBRIDE

Типичният за IBRIDE неочакван акцент този път наистина ще ви изненада. Комплектът купи Ming Muse е изключително модерен и атрактивен, комбинирайки Изтока и Запада в невероятен продукт. Отвън е постигнато класическото излъчване на вазите от Династията Ming, а разделяйки я, се пренасяте в другия край на света. Образът на Музата в Западноевропейското изкуство, разположила се в градините на Thyssen – Bornemisza museum (Madrid) е наистина впечатляващ. Символ на вдъхновението, самата тя е представена като произведение на изкуството. Картина, сякаш излязла от Лувъра, за да се настани удобно във вазата на дизайнерката Рейчъл Конвърс.

 

 

Скулптура Wave от GARDECO

Декорации за дома 2

Скулптура Wave от GARDECO

Немислимо е да говорим за музеи и да пропуснем бронзовите скулптури. Освен изключително красиви, бронзът олицетворява благородството. В миналото бронзът е бил позволен за използване само за най-опитните майстори. Скулптурата Wave от Vera Borghgraef е истинско произведение на изкуството, показващо с пълни сила, изящните качества на бронза и днес. Хипнотизираща, завладяваща и атрактивна, тази бронзова скулптура ще внесе стил и класа във всяко помещение.

 

 

Картина Tulips от Димитър Хинков

Декорации за дома 3

Картина Tulips от Димитър Хинков

“Картините в дома говорят повече за собственика му, отколкото всички останали предмети”. Нарицателни за произведение на изкуството, картините придават нов облик на цялата стая. Творенията на талантливият Димитър Хинков завладяват с пресичане на реалното и абстрактното около нас. Колекцията Tulips представя букет лалета, който сякаш ще бъде пред очите ви, още само за миг, изчезвайки в пространството. Поставящи въпросите за преходността на света около нас, изобразени чрез модерни техники, картините от колекцията Tulips постигат световен успех.

Потопете се в света на изкуството, закриляно от здравите стени на музеите и открийте вашето вдъхновение за обновяване на интериора. Посетете Elegant Living за още интересни предложения.

 

 

Комплект купи Ming Muse от IBRIDE

Скулптура Wave от GARDECO

Картина Tulips от Димитър Хинков

X