Търсене

Нашите идеи за интериорен дизайн на малки всекидневни или холови пространства

Интериорен дизайн за малки пространства 2 - кресло

Нашите идеи за интериорен дизайн на малки всекидневни или холови пространства

Не винаги наличното пространство в апартамента или къщата ни позволява да декорираме и обзавеждаме с размах. В тези случаи създаването на кокетен, уютен и елегантен интериорен дизайн на малки всекидневни и холови пространства е предизвикателство, в което трябва доза преценка, внимателен подбор и отлично планиране. Ако разполагате с малко пространство и търсите оптимални идеи за обзавеждането и декорирането му, без да правите компромиси със стила и елегантността, то тази статия е точно за вас!

 

Създайте динамичен интериорен дизайн

Това, че помещението е малко, не означава, че трябва да бъде скучно. Заложете на мека мебел в свежи цветове, като жълто или зелено или декорирайте с канапе и кресла в любими цветови комбинации като тъмно сиво, синьо или черно и придайте цвят и настроение с декоративни възглавнички, подходящи завивки или табуретка. Можете да комбинирате с луксозни тапети на райета за да създадете оптичната илюзия за по-високи тавани.

 

 Изберете си център на вниманието

Интериорен дизайн за малки пространства 1 - хол

Интериорен дизайн за малки пространства – внесете динамичност

Изборът на подходящ център на вниманието в малките помещения е не само добра идея, но е и силно препоръчително. По този начин ще внесете характер в помещението и ще отвлечете вниманието от по-тесните размери на пространството. Заложете на впечатляващ полилей или направете своеобразна скулптура с добре аранжирани пенданти от една серия. Заложете на луксозни тапети със смела геометрична шарка на една от стените или пък подберете впечатляваща скулптура или ваза, чиято големина и пищност ще контрастират с по-тясното пространство и ще балансират цялостния дизайн на помещението.

 

Симетрията е един от най-добрите приятели на по-малките помещения

Симетрията създава усещането за върховен ред и функционалност, което често прави малките помещения визуално по-големи и просторни. Изберете мебели с минималистичен и изчистен дизайн, поставени върху килим, който допълва цветовете и мотивите в помещението. За да декорирате и допълните помещението препоръчваме да заложите на визуално „леки“ елементи – масичка за кафе със стъклена плоскост, идентични огледала, разположени симетрично в помещението и изчистени и стилни декорации.

 

Интериорен дизайн за малки пространства 3 -

Интериорен дизайн за малки пространства – експериментирайте

Не се страхувайте да сте смели в решенията си

В повечето случаи идеите за декориране на малки пространства се фокусират основно върху функционалността. Затова бъдете смели в решенията си и декорирайте помещението с мебели и аксесоари спрямо вашите предпочитания и конкретно разположение. Например, наличието на диван не е абсолютно задължително – можете да заместите класическия диван с няколко удобни канапета, заедно с табуретки за краката. По този начин можете да освободите много пространство в помещението, без да правите компромиси с комфорта си!

Разгледайте всички наши предложения за луксозни мебели!

 

 

 

Създайте динамичен интериорен дизайн

Изберете си център на вниманието

Симетрията е един от най-добрите приятели на по-малките помещения

Не се страхувайте да сте смели в решенията си

X