Търсене

Нашите любими брандове – ASSOULINE

Assouline

Нашите любими брандове – ASSOULINE

Сбъдването на една мечта – така най-кратко можем да опишем Assouline. Започнали от мазето на дома си и достигнали до целия свят, издателство Assouline продължават да създават шедьоври. Дълбоко свързани с изкуството, техните книги не са просто преразказани истории, а най-добрият луксозен аксесоар в света на книгоиздаването. Всяка фотография, всяка дума и корица са усъвършенствани до най-малкия детайл, отговаряйки на ценностите и духа и на бранда. Assouline е елегантност, лукс и вдъхновение, представени по нестандартен и интересен начин. По-близо до модата и дизайна, отколкото до прашните библиотечни рафтове, книгите им завладяват не само въображението, но и интериора.

Как започва всичко?

Assouline 1

Assouline – елегантност и вдъхновение

През 1994г семейство Проспер и Мартин Асулин (Prosper and Martine Assouline) решават да създадат собствено издателство, водени от любовта към изкуството и книгите. Идеалното място за първите стъпки на малката печатница, се оказва широкото им мазе в Париж. От една страна, то е достатъчно просторно и тихо, за да се чувстват удобно, а от друга достатъчно близо до дома им (в същата сграда). По това време се ражда и синът им, така че Мартин трябва да съчетава грижите за него и работата. Като човек, който “има око” за декоративното изкуство, Проспер се заема с подбирането на фотографиите и оформянето на луксозните графично динамични книги, докато Мартин превръща историите и темите в истински завладяващо четиво. Идеята за първата им книга се появява съвсем случайно, по време на семейната им почивка в Saint Paul de Vence. Малкият хотел La Colombe d’Or, в който са отседнали, е искрата, която ги вдъхновява. Собственост на едно и също семейство от създаването си, той се превръща в символ на модерното изкуство. Матис, Пикасо, Брак, Калдър са прекарвали голяма част от времето си в него, заради атмосферата и артистичния дух на мястото. Идеята на семейство Assouline за създаване на книга, първоначално не е добре приета от собствениците на хотела, но след представянето на черновата и оформлението, мнението им се променя веднага. Целият дух, уникалност и привлекателност са побрани в книгата La Colombe d’Or – Saint Paul de Vence, която повече от 20 години след създаването си продължава да се продава добре. Перфектната симбиоза между семейство Assouline и страстта, влагана в работата им по всеки нов “проект”, е тяхната малка тайна за постигането на грандиозния успех. Днес, те могат да се похвалят с над 1500 издадени заглавия на теми като архитектура, изкуство, дизайн, мода, гастрономия, начин на живот, фотография и пътуване.

Какво отличава Assouline от всички останали издателства?

Assouline 2

Assouline – задължителна част от интериора на дома ви

Детайлите. Вниманието към продукта и процеса на създаване са част от философията на бранда. Традиционната техника на ръчно подвързване на кориците, образите, пренасящи читателя в различно време и място, луксозната хартия и дебелината на всяка страница правят книгите на Assouline задължителна част от интериора на впечатляващия дом. Точно техните издания изиграват огромна роля в причисляването на книгите към произведенията на изкуството. Синоним на лукс и безкомпромисно качество, брандът неизменно намира мястото си на изложения и форуми за съвременни творци и дизайни.

Assouline в наши дни

Assouline 3

Assouline в наши дни

Колкото по-дигитален става светът около нас, толкова по-ценни стават луксозните книги на Assouline. Вплели в себе си занаятчийските традиции на майсторите, увлекателните разкази на писателите и креативността на фотографите, изданията им носят неповторимото усещане за докосване до истинско вълшебство. Днес брандът засилва това усещане, преплитайки модерния свят с класическите и вдъхновяващи библиотеки. Бутиците на Assouline са място “където културата може да бъде придобита в луксозна среда” и човек да се наслади на елегантна атмосфера, пропита от изкуство и добър вкус. Различни, целенасочени и изящни, точно както дизайнерите създават своите Haute Couture, бутиците Assouline създават незабравими преживявания. Всяка вещ поставена във тях – от мебелите до ароматните свещи, е подчинена на културата и стила на луксозния начин на живот.

 

Подарете си частица от сбъдната мечта на Проспер и Мартин. Изберете вашето заглавие от специално селектираната колекция на Elegant Living и пренесете изяществото и стила в личната си библиотека.

 

Разгледайте още оригинални подаръци.

 

Как започва всичко?

Какво отличава Assouline от всички останали издателства?

Assouline в наши дни

X