Търсене

Нашите любими брандове – Baccarat – световен символ на лукса и изяществото

Baccarat 3 - корица

Нашите любими брандове – Baccarat – световен символ на лукса и изяществото

За да ви предложим една истински качествена селекция от елегантни и стилни елементи за вашия интериор, ние внимателно подбираме всеки бранд, който ще намерите на нашия сайт, както и във физическия ни магазин в София. От фин кристал и порцелан до иновативни мебели и декорации – в Elegant Living ще откриете всичко необходимо за вашия елегантен интериор. В следващите статии решихме да ви запознаем малко повече с брандовете, които сме избрали за нашето портфолио – каква е тяхната история и кои са нашите любими продукти от тяхното портфолио. Днес ще започнем с добре познатите майстори на кристала – Baccarat!

 

Представяме ви Baccarat  – символ на френския лукс и стил на живот

Baccarat 2 - изработка

Baccarat – прецизността на изработка

Бранд с над 250 години история в създаването на истински произведения на изкуството от кристал, Baccarat е марка, която е добре позната от ценителите по целия свят. Създаден през 1764 година с благословията на крал Луи XV в малкото село Бакарат във Франция, брандът бързо се превръща в изключителния майстор на кристала, който познаваме и до днес. През годините пленителната красота на произведенията на Baccarat печелят вниманието на редица френски крале – крал Луи XVIII споделял, че е пленен от завършека и детайла на работата на Baccarat; крал Чарлз X бил впечатлен фината изработка на декантера, който получил за подарък по време на посещението си във фабриката. Baccarat бързо се прочува и по света – през 1832 година брандът отваря малко магазинче в сърцето на Париж. Това е храм, който е посветен ексклузивно на произведенията от кристал, и бързо се превръща в синоним на изключителната изработка и внимание към детайла, които компанията влагат във всяко свое произведение. Освен всички парижани, които бързат да посетят храма на Baccarat, той е бил забелязан и от японския император Хирохито, по време на своето посещение във Франция. Завръщайки се в страната на изгряващото слънце, императорът споделя, че след визитата си помни само 2 имена от цялото си пътуване – Лувърът и … Baccarat!

 

Съвършенството се крие в детайлите и прецизността на изработка

Baccarat 4 - кристални чаши

Baccarat – Cut of the Harcourt

Отличителното наситено червено, запазен цвят на Baccarat, се постига с помощта на истинско злато, а прецизните форми и фигури, които украсяват кристалните вази, чаши, декорации за дома, полилеи и много други, са резултат на 15 годишно обучение на майстори стъклари. Вниманието към производството и качествата на майсторите, изработващи кристалните продукти на Baccarat, правят марката най-награждавания бранд във Франция в категория „Най-добра изработка“.  Макар и движенията и техниките да са почти същите като през 1764 година, Baccarat непрестанно инвестира в подобряването на методите на работа, както и имплементирането на нови технологии. От класически майсторски чаши, като бокалите Cut of the Harcourt, които се произвеждат още от 1841 година до нови и модерни декорации и осветителни тела – Baccarat е бранд, който ще ви развълнува, ще ви очарова и впечатли!

 

Кои са нашите любими произведения на Baccarat?

Baccarat 1 - пеперуди

Baccarat – кристални пеперуди

Определено е доста трудно да подберем само няколко продукта от колекцията на Baccarat, особено с това огромно разнообразие в стиловете, предназначението и цветовете, което брандът ни предлага. Още от основаването си, брандът започва изработката на фин кристал, предназначен за поднасяне на най-различни напитки. И днес имате възможността да пиете от чаши, които са притежавани от кралски особи от различни краища на света. Подарете си прекрасен комплект чаши за шампанско в 6 различни и уникални дизайна, които ще добавят малко блясък към живота. Няма как да не отбележим и класическия дизайн на чашите Harcourt – истинската икона на Baccarat, която е обиколила целия свят и се разпознава мигновено. Благородството на линиите на този дизайн подчертават близкото му родство с пищния бокал, гравиран с кралския монограм, поръчан от суверена Луи-Филип през 1840 година. Само една година по-късно Harcourt е роден и кръстен на името на едно от най-известните семейства във френската аристокрация. Съвършенството на неговия дизайн е подписът на Baccarat – плътна основа, кацнала нежно върху широко, шестоъгълно краче и неговите нежно извити страни, улавящи и подсилващи отражението на светлината. Необичайното тегло на бокала предизвика усещането за величие и превръща всяко дегустационно изживяване в уникален и неповторим момент. От 1841 година насам редицата международни признания от суверени и държавни глави печелят на тази икона на Baccarat нейния статус на истинска класика в историята на декоративното изкуство и дизайн.

През 1827 година, вече повече от 50 години след създаването на Baccarat, компанията става пионер в изработката на осветителни тела и представя на пазара своята колекция кристални полилеи, които са оформени и изрязани като скъпоценни камъни. Само няколко години по-късно Baccarat започват своите експерименти в оцветяването на кристала, а 20 години след създаването на първите полилеи, през 1847 година брандът предлага на света кристал, обагрен със своето изключително дълбоко и наситено червено – запазена марка на Baccarat и до днес. Прекрасните полилеи на бранда красят дворци на султани, на махараджи, както и на руските царе. И днес можете да внесете в дома си изтънчения почерк на класическата красота и стил с кристален полилей от Baccarat. Добавете към тях подходящо настолно осветление и позволете на интериора ви да засияе в блясъка на чистия кристал.

 

Колекцията декоративни пеперудки ще внесат много цвят и настроение във всеки интериор с разнообразието от цветове, в които можете да ги откриете. За официалните семейни вечери заложете на кристални свещници Mille Nuits, които блестят великолепно, независимо дали свещите са запалени. Колекцията кристални купи и чинии Arabesque са не само богати на детайли, но и ще се превърнат в звездата на вашата трапеза. И говорейки за Baccarat, няма как да не споменем колекцията кристални вази и, най-вече, вазата Octogone. Това брилянтно изпълнение на майсторите на Baccarat ще озари всеки букет и ще се превърне в акцента на дома ви!

 

Открийте ексклузивно селекцията от автентични кристални произведения на Baccarat само в шоурума и онлайн магазина на Elegant Living!

Представяме ви Baccarat – символ на френския лукс и стил на живот

Съвършенството се крие в детайлите и прецизността на изработка

Кои са нашите любими произведения на Baccarat?

X