Търсене

Приключения около МАЛКАТА МАСА

Приключения около МАЛКАТА МАСА

Преди години, когато започнах да обзавеждам новия си дом и да пътешествам из каталозите и магазините за мебели, най-отгоре в списъка естествено стоеше Негово Величество Диванът. Дизайнерът, с когото работехме, предложи вместо познатата холна маса към него – известна като coffee table, да разположим до местата за сядане МАЛКИ МАСИ с различна височина. “Те са практични, защото са леки, можете да ги местите, където ви е удобно, не са толкова ниски, че да трябва да се навеждаш, за да вземеш чашата или книгата си, и са много елегантен детайл от интериора“, каза тя. Но ние поклатихме невярващо глави и казахме: „Не, искаме пред големия удобен диван да има маса, на която дори да можем да закусваме. Тези малките са само за красота“. И така, получихме минималистична ниска бяла маса; толкова ниска, че всяко поставяне и взимане на нещо от нея беше като гимнастика. И толкова голяма (защото диванът беше голям), че не можехме да  я помръднем от мястото й. Така не след дълго се появиха страничните масички – SIDE TABLES, и бързо разбрахме, че изобщо не са чисто декоративен предмет, а са най- функционалното нещо в интериора. А когато започнеш да се забавляваш с подреждането и декорирането им, нещата стават наистина забавни. 

 

Преди да започна да пиша този текст, огледах дневната на
сегашния си апартамент – някак без да се замисля, в него вече няма ниска
маса пред дивана (вярно, и място няма), но пък преброих четири малки маси в различните зони – използвани по различен начин в различно време от деня.

И без да имаш специални умения в декорирането или да разполагаш с интериорен дизайнер, аранжирането на малките маси е
едно от най-приятните занимания, а резултатът винаги си заслужава. Ако
има изобщо някакви правила в това как и какво да поставите върху тях,
най-важното е да предметите да изразяват личния стил и характера на
собственика. Оттук нататък възможностите са безгранични – трябва ни само
време и желание. И все пак – да не ги затрупваме с ненужни неща, които
няма къде да сложим и да са винаги почистени до блясък е едно от
условията, за да покажат характера си! Ето няколко идеи за предмети,
които „стоят добре“ и със стил върху нашите герои:

1. Настолна лампа. Малката маса е прекрасно място за този акцент, който ще внесе цвят, форма и уютна светлина в зоната, която искате да подчертаете.

 

2. Книги. Няколко от любимите ви  заглавия изразяват много повече за интересите и заниманията ви от всичко друго в интериора. Освен това книгите винаги са красиви. Колкото до количеството – обикновено 3 е магическото число.

 

3. Любими предмети. Всеки има лични съкровища – красив съд, необичаен камък, намерен на плажа, корал…

 

4. Аромат. Свещите с уханието, което обичате, са нещо като авторски подпис във вашия дом. Ваза със свежи цветя или саксия добавят елегантност и цвят – комбинацията работи безотказно!

 

5. Красива кутия (или друг съд) за дребни неща – бележник,
химикалки, монети, зарядни, очила, когато не ги използваме. Колкото
по-малко разхвърляни предмети, толкова повече стил

Ако все още не сте направили своя избор, може би нашата селекция от малки масички ще ви помогне  – различни като форма, материали, размери и цветове, но еднакво елегантни и практични.  Коя би стояла добре в дома ви?

 

 

 

 

 

Не пропускайте да разгледате и нашата селекция от луксозни мебели

X