Търсене

Rado Kirov – българският дизайнер, познат в цял свят

Rado Kirov 4 - маса

Rado Kirov – българският дизайнер, познат в цял свят

Нашата страст и любов към изкуството, което променя начина, по който гледаме на него, ни кара непрестанно да търсим дизайнери и брандове, които пренаписват историята. Един от тези хора е именно дизайнерът Радо Киров. Роден в България, животът му преминава в различни части на света, а изкуството му, в момента, можете да откриете в хиляди домове, пръснати по цялата планета. Неговите изключителни умения и познания в обработката и работата с метал му позволяват да създава скулптури, пана и мебели, които изглеждат елегантни без никакво усилие. Нека ви запознаем с творчеството на Радо Киров!

 

Дизайните на Радо Киров

Rado Kirov 3 - маса

Rado Kirov – масата Bloom

През годините, артистът представя на света много и различни произведения на изкуството, като през последните 10 години е популярен със своите пана и скулптури, изработени от стомана. Преди да достигне до това ново и изключително интересно поприще, Радо Киров получава редица международни признания за изкуството си. Едно от най-познатите и популярни произведения на Радо Киров е златният ритон носорог, създаден по вдъхновение и дизайн като елементите на Панагюрското златно съкровище. Изработен от точно 1250 грама 22-каратово злато, ритонът е истинско предизвикателство за Киров, но успешното завършване на проекта печели на майстора международното признание за неговото изключително майсторство и умения в занаята.

 

Сребърните скулптури на Радо Киров

Rado Kirov 1 - pano

Rado Kirov – паната BLACKMELT

От 2012 година насам Радо Киров променя посоката на своето изкуство и дава на артистичността и креативността си пълната свобода да твори. Изкусните умения в работа с метали, включително и познанията му на тънкостите на среброто го привличат именно към сребърния, бляскав материал. Радо Киров успешно създава уникална техника за манипулиране на листове неръждаема стомана изцяло на ръка, за да създаде невероятни триизмерни скулптури, пана и мебели, които приличат на разтопен метал. Несъвършената повърхност на всяко произведение на изкуството улавя светлината и отраженията и играе с тях по един нов и интригуващ начин. Новата страст към скулптурата и неговото майсторство в работата са изразени в един нов, интересен и много пленяващ медиум, който носи името „ефектът на живака“. В нашия онлайн магазин, както и във физическия магазин на Elegant Living ще имате възможността на живо да видите масата Bloom – 1,5 метра в диаметър, с височина 80см, както и паната BLACKMELT 1 и 2, създадени с ефекта на живака.

 

Не пропускайте да се запознаете с уникалното творчество на Радо Киров – български артист, който променя света на изкуството завинаги!

Дизайните на Радо Киров

Сребърните скулптури на Радо Киров

X