Търсене

Текстурите в интериорния дизайн

Текстури 2 - полилей

Текстурите в интериорния дизайн

Тактилното усещане на интериора в дома или офиса е точно толкова важно, колкото всички останали детайли. Да дадем на тялото ни възможността да се докосне до различни усещания, докато преминава през помещенията, е цел, към която трябва да се стремим всеки път, когато избираме мебели, декорации и аксесоари за интериорния дизайн. Днес ще споделим с вас някои от най-важните неща за инкорпорирането на текстури в интериорния дизайн!

 

Какво трябва да вземете под внимание, когато добавяте различни текстури в едно пространство?

Текстури 1 - бежаво

Текстури – създайте уют

На първо място, преди да говорим за самите текстури, е важно да уточним, че при създаването на концепцията за интериорния дизайн на дадено помещение, не трябва да губите фокус. Разконцентрирането може да доведе до съчетаване на прекалено много форми, шарки и текстури, което да изглежда по-скоро хаотично, отколкото елегантно. Започнете с всичко абсолютно необходимо в помещението, като мебелите, и оттам надграждайте бавно и добре обмислено, като се опитвайте да избягвате безпорядък и струпване на много неща.

 

 

Как да добавите различни текстури в дома си?

Текстури 3 - кресло

Текстури – разгледайте всички наши предложения

Всяко едно усещане на тялото е текстура. Гладкото дърво, леката грапавина на текстила, пухкавата декоративна възглавничка. За да създадете цялостна и единна концепция за помещението е добре да заложите на допълващи текстури, без да прекалявате. Например, в дневната и хола заложете на красив, мек килим, разположен в близост до дивана или креслото или във вашия любим кът за четене. Използването на текстурни плочки във всекидневната не е толкова препоръчително, заради интензивното усещане, което създават, затова и килимът е прекрасно решение. За изчистен и модерен дизайн препоръчваме килим BLISS ROUND ‘240 GREY/BLUE ZUIVER – машинно-тъкан килим, изработен от белгийски занаятчии, с типичния почерк на дизайнерите от ZUIVER. За по-класически дизайн можете да се спрете на килим от бранда DUTCHBONE – перфектният преход от старо към ново. За всекидневната или спалнята можете да добавите текстура с помощта на декоративни възглавници. В никакъв случай не е задължително те да са пухкави и големи, за да внесат текстура в помещението. Приятното усещане при допира с памучния сатен и коприната ще ви пренесе в едно друго измерение, без да ставате от леглото. Декоративните възглавнички от колекцията LUXURY CHAINS на FRETTE се отличават с иконичния си дизайн и се предлагат в няколко изискани и елегантни нюанса. Когато говорим за текстура, нямаме предвид само текстил. Създайте едно магично пространство, създаващо усещане на лекота като носещо се във въздуха перце с абажур EOS от бранда UMAGE. Изработен от естествени гъши пера, този абажур елегантно ще се впише във вашия интериор и ще ви донесе феерично усещане на свобода.

 

В магазина на Elegant Living ще откриете още много декорации, мебели и интериорно осветление с уникални текстури, цветове и дизайни. Не пропускайте да ги разгледате!

 

Какво трябва да вземете под внимание, когато добавяте различни текстури в едно пространство?

Как да добавите различни текстури в дома си?

CSS Animation

Select type of animation for element to be animated when it “enters” the browsers viewport (Note: works only in modern browsers).

X