Търсене

Трябва ли ви килим? Нашите съвети за избор на правилния размер и разположение

Килим 3 - корица

Трябва ли ви килим? Нашите съвети за избор на правилния размер и разположение

Разположен в ниската част на помещението, но в никакъв случай извън погледа ни, килимът може да бъде изключително ключов елемент от интериорния дизайн на стаята. Постилането на килим на земята има изключително много функционални и естетически измерения – килимът обира шумовете от помещението, много е подходящ за жилища на няколко етажа за изолиране на шума от стъпките, допълва интериора, добавя текстура в помещението, изолира топлината и още много други. Но дали наистина помещението ви се нуждае от килим?

Как да изберете вашия нов килим?

Килим 1 - светъл

Килим – Dream Zuiver

 

Независимо дали искате да добавите довършителен елемент във всекидневната или да обособите пространство в помещението, килимите определено са от особено значение. Имайки това предвид, неправилният размер или мотив килим може да бъде по-скоро лош детайл, от колкото подходящо допълнение към вашия елегантен интериор.

 

Бъдете смели с размерите на килима

Килим 4 - сив

Килим – MOON STONE GREY ZUIVER

Размерът на килима често е от значително по-голямо значение, от колкото самият дизайн и мотив. Ако поставите в помещението килим, който да не отговаря на размерите, мебелите и цялостното усещане на стаята, то тогава ще получите пространство, което изглежда не добре обзаведено или просто ще изглежда странно. Правилният размер на килима зависи от разположението на помещението, както и от големината на пространството, което искате да обособите, или на цялата стая. В повечето случаи ще постъпите правилно, ако заложите на по-голям килим, от колкото на по-малък.

 Защо да не заложите на 2 и повече килима?

Понякога наслояването може да бъде отлично решение, особено ако искате да използвате любим килим, който е прекалено малък за да бъде разположен самостоятелно. Подреждането на 2 или повече килима един върху друг не само ще ви даде допълнителна мекота под краката, но и ще създаде визуална дълбочина в помещението. За целта е подходящо да комбинирате килими с различни шарки, текстури и нюанси.

 

Подбирайте килима спрямо помещението

Килим 2 - пет

Килими – серията Dutchbone

Всекидневната е мястото, където прекарваме най-много от активното си време вкъщи, затова е препоръчително да заложите на устойчив и издръжлив килим, който да се почиства лесно. За всекидневната, килимите Dream на Zuiver, изработени от вълна, юта и полиестер, ще ви дадат елегантен завършек на вашето помещение, който комбинира мекота, красив дизайн и лекота в почистването.

За спалнята можете да заложите на по-пухкави и меки килими, които да създават приятни емоции всеки път, щом стъпите на тях. Памучните килими също са отлично решение, особено за детски спални. Килимите от серията Dutchbone може да са отлично решение за вас – те комбинират класически дизайн с модерен прочит и са изтъкани като персийки килими, което ги прави много меки и удобни.

 

Не пропускайте да разгледате нашата колекция луксозни килими и дизайнерски мебели на сайта ни или в шоурума на Elegant Living в София!

 

Как да изберете вашия нов килим?

Бъдете смели с размерите на килима

Защо да не заложите на 2 и повече килима?

Подбирайте килима спрямо помещението

X