Търсене

Запознайте се с линията дизайнерски лампи от Tom Dixon

Дизайнерски лампи 3 - корица

Запознайте се с линията дизайнерски лампи от Tom Dixon

Няма нищо по-красиво и впечатляващо в един интериор от красив полилей. Независимо дали става въпрос за класическите кристални полилеи на няколко нива, които красят входните коридори на замъци и имения или нестандартни и иновативни дизайнерски лампи, които тотално променят разбиранията ни за осветителни тела. Днес ще си поговорим именно за вторите. Това е един (успешен) експеримент, който ще придаде неповторим чар и характер на вашия дом!

Elegant Living Запознайте се с линията дизайнерски лампи от Tom Dixon
Дизайнерски лампи – изкуство и функционалност

Колекцията дизайнерски лампи MELT

Дизайнерските лампи от линията MELT се раждат вследствие на много експерименти с вакуумна технология. В желанието си да създаде нови и иновативни осветителни тела на пазара, Tom Dixon създава истински произведения на изкуството. Най-точното описание на дизайнерските лампи от серията MELT са деформирани глобуси, родени от колаборацията между Tom Dixon и шведската дизайнерска колаборация FRONT.

Elegant Living Запознайте се с линията дизайнерски лампи от Tom Dixon
Дизайнерски лампи – линия MELT

Какво е толкова уникално на тези дизайнерски лампи?

В първия момент, в който се докоснете до тези дизайнерски лампи трудно ще повярвате, че това произведение на изкуството е функционално и то ще озари дома ви с мека и приятна светлина. Естествената слънчева светлина се отразява във всички посоки, заради неравната повърхност на пендантите, което създава този драматичен ефект на топящо се стъкло, изкусно издухано от майстор стъклар. Технологията, използвана за създаването на пендантите и дизайнерските лампи от колекцията MELT позволява на осветителните тела да са пропускливи на светлина, когато работят, и с рефлективен, почти огледален, завършек, когато не са включени. А вътрешната красота на неправилните форми на този глобус се виждат прекрасно, когато са озарени от естествената светлина.

Самият дизайнер Tom Dixon споделя, че “когато лампите са изключени, те имат усещане за органична, солидна, металическа маса, а когато се включат създават една почти халюциногенна аура, която фиксира вниманието на зрителя“.

Дизайнерските лампи от серията MELT се предлагат под формата на пенданти с размери 30 и 50 см в цветовете злато, сребро и мед. За постигане на по-драматичен ефект, дизайнерът препоръчва струпването на 3 или няколко пенданта с различни размери на няколко нива. По този начин увеличавате обема от получената светлина, като едновременно с това изграждате една красива, флуидна скулптура. Уникалното при този модел на работа е, че всеки пендант е по свое уникален и абсолютното копиране на формата и нюансите на стъклото е почти невъзможно!

Комбинирайте пендантите с настолни дизайнерски лампи от същата серия, които са по-малки по размери сфери, но със същия красив и стилен завършек.

Разгледайте предложенията ни за интериорно осветление.

Колекцията дизайнерски лампи MELT

Какво е толкова уникално на тези дизайнерски лампи?

Оставете коментар

X